Gå til hovedindhold

Om SSP arbejdet på Frederiksberg

SSP er det lokale samarbejde mellem Skole, det Sociale område (Familieafdelingen) og Politiet.

Indhold

    SSP er det lokale samarbejde mellem Skole, det Sociale område (Familieafdelingen) og Politiet. SSP-samarbejdet danner rammen om den overordnede tværfaglige indsats i kommunen i forhold til det kriminalitetsforebyggende arbejde for børn og unge (op til 18 år).

    I Frederiksberg Kommune er SSP-samarbejdet bygget op efter netværkstanken. Her udgør skoler og tilhørende SFO/Klub det ene vigtige ’S’ i det forpligtende samarbejde. På hver folkeskole i Frederiksberg Kommune er etableret et netværk af ressourcepersoner, som tilsammen udgør et af 10 SSP-netværk. Hvert netværk mødes månedligt til SSP-netværksmøde. I netværket deltager en SSP-Konsulent, lokalpolitiet, skolens SSP-kontaktlærer, SFO/klub, en skoleledelsesrepræsentant, socialrådgiver, UU-vejleder, en opsøgende SSP-medarbejder og evt. en boligsocial medarbejder. Skoleledelsesrepræsentanten i netværket er vigtig i forhold til at sikre opbakning til iværksættelse af konkrete indsatser.

    Netværksmøderne er et fagligt forum til at diskutere børn og unge tilknyttet skolen og fra lokalområdet, for hvem der er en bekymring. SSP-konsulenten er mødeleder og desuden ansvarlig for at indkalde til møderne samt at udarbejde det efterfølgende referat.

    SSP-samarbejdet har løbende fokus på virksomme tiltag indenfor det kriminalitets-forebyggende område samt at videregive og formidle relevant viden og metoder blandt alle samarbejdspartnerne.

    I SSP-samarbejdet bestræber vi os løbende på, at vores tiltag bygger på evidens, og at tiltag og projekter løbende evalueres. For at kunne videregive viden og klæde samarbejdspartnere på, er det vigtigt, at SSP konsulenterne – og herunder de opsøgende SSP-medarbejdere - selv er opdateret med den relevante viden.

    Læs mere og videre om SSP på Frederiksberg i nedenstående folder